Historie

De oprichter van het Landbouwmechanisatiebedrijf Bert de Kruijf kocht op 17 jarige leeftijd de eerste machine, een Massey-Ferguson. Een laad/graaf combinatie.

Afgebouwd, gespoten en toen weer in elkaar gezet en verkocht. Dit alles in een autogarage van 3 bij 8 meter bij zijn ouderlijk huis.

Het technische gevoel zat er al vroeg in, al op veel jongere leeftijd bouwde hij al motortjes op fietsen en verbouwde hij de kinderwagen tot gemotoriseerde skelter.

Maar behalve het gevoel voor techniek trok ook de handel en werd er in de vrije tijd diverse landbouwmachines ge- en verkocht.

Door het ruimtegebrek in de autogarage werd er meestal in weer en wind buiten gesleuteld. Dit alles in de vrije tijd want Bert had een vaste baan bij een landbouwmechanisatiebedrijf.

Zelfstandig

Het werk breidde vanzelf uit en een buurman adviseerde hem om voor zichzelf te beginnen met de belofte dan bij hem klant te worden.

Dat betekende zijn baan opzeggen, maar zijn werkgever had daar nogal moeite mee en beloofde zelfs F 10.000,- als hij in vaste dienst zou blijven. Maar Bert zag een eigen bedrijf wel zitten en is daar uiteindelijk mee begonnen, en de klantenkring breidde in snel tempo uit.

Op 1 juli 1976 is LMB Bert de Kruijf officieel begonnen, verkoop van alle merken en reparatie van alle merken op Caspargauw 3 te Cothen.

Uitbreiding

Al snel werd de autogarage uitgebreid. Bert heeft toen met hulp van broer Henk en hun vader een deel van de loods waar de autogarage instond erbij betrokken. Alles werd zelf gedaan om de kosten in de hand te houden.

In een tijdperk van 10 jaar is ook deze loods te klein geworden, machines moesten buiten staan en ook nu sleutelde Bert veelal buiten omdat er binnen machines uit elkaar lagen en er binnen geen ruimte meer was. Het werd dus uitkijken naar meer ruimte.

Verhuizen

In 1986 was het zover, een stuk grond werd aangekocht op de Ossenwaard in Cothen (huidige locatie) en werd er nieuw gebouwd. Ook dit werd weer zoveel mogelijk zelf gedaan, weer samen met broer Henk, enkele andere broers en familieleden.

De nieuwbouw duurde tot maart 1987. Toen werd het splinternieuwe gebouw officieel geopend.

Het bedrijf had Valmet, MF en Fella als dealerschap.

Tuin- en parkmachines

In 1994 is het assortiment uitgebreid met Tuin en parkmachines, verkoop, reparatie en onderhoud. Dit is snel gegroeid en langzamerhand is er een grote showroom ontstaan met een groot aanbod van alles wat er nodig is in de agrarische- en tuin en park sector. Traktoren en diverse machines, loop- en zitmaaiers, tuingereedschappen, bosbouwartikelen, aggregaten, compressoren, versnipperaars, hogedrukreinigers en veel kleinmateriaal.

Wij hopen u nog jaren van dienst te zijn in de verkoop, reparatie en onderhoud in ons landbouwmechanisatiebedrijf met tuin- en parkmachines.

LMB Bert de Kruijf
Ossenwaard 15A/B
3945 PG COTHEN

0343-561925

LMB Bert de Kruijf
LMB Bert de Kruijf